SZIGETCSÚCS

Kisoroszi

A kisoroszi szigetcsúcs Magyarország egyik legkülönlegesebb helye

szigetcsucs_50.jpg

"A kisoroszi szigetcsúcs Magyarország egyik legkülönlegesebb helye. A Szentendrei-sziget csúcsa mondhatni a Dunakanyar közepén helyezkedik el:

Visegrád és a Börzsöny egyaránt látható róla, víz és hegy, nap és kő, homok és fák harmonikus látványának egysége és tágas, sok embert befogadó jellege teszi népszerűvé.

Nem beszélve arról, hogy Budapestről nagyjából egy óra alatt megközelíthető helyszín," - írja Stenszky Cecília  a Xforest.hu oldalon. Az írásból az alábbi kérdésekre is választ kapunk.

Hol található a kisoroszi szigetcsúcs? Hogyan alakult ki?

Miről nevezetes a kisoroszi szigetcsúcs?

Mikor és hogyan lett védett terület a kisoroszi szigetcsúcs?

Hogyan lehet megközelíteni a kisoroszi szigetcsúcsot? Autóval, busszal, kerékpárral, komppal, csónakkal

Mennyibe kerül a behajtás a kisoroszi szigetcsúcsra?

Lehet-e táborozni a kisoroszi szigetcsúcsnál? Mennyibe kerül?

Mire kell figyelni, ha kisoroszi szigetcsúcsnál táborozunk?

Az alapítók a Xforest.hu-t azért hozták  létre, mert szeretnénk, hogy a föld élővilága, benne az emberrel, hosszabb távon fennmaradjon, hogy legyen ideje az emberiségnek kialakítani egy olyan társadalmi rendszert, melyben a jóakarat, a szolidaritás, a béke és a harmónia uralkodik.

A bejegyzés trackback címe:

https://szigetcsucs.blog.hu/api/trackback/id/tr1618141506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szigetcsúcs időjárás

 duna_nyilhegy.JPG

racz_logo_allo_kisoroszi_80.jpg

Duna vízállás

hydroinfo_logo.jpg

duna_ipoly_logo.jpeg

pilisi_parkerdo_logo.jpg

natura_2000_logo.jpg

kisoroszi-cimer.jpg

Leírás

A Szentendrei-szigetcsúcs, Magyarország egyik legszebb panorámájú táborozóhelye, vízparton, árnyékot adó fűz és nyárfák alatt lehet sátorozni. A Szigetcsúcson lévő Rácz- Kert Büfé a Duna parton található. A gépkocsival érkezők a falu területén díjmentesen parkolhatnak, míg a Szigetcsúcsra vezető út elejétől - május 1-től szeptember 30-ig - autóval történő behajtásért fizetni kell.

HTML

Friss topikok

süti beállítások módosítása